Bitcoin-reserver på börser som sjunker med 5 miljarder dollar 2020 indikerar valackumulering

Bitcoin (BTC) reserver på börser fortsätter att minska, vilket tyder på att privatinvesterare och valar kan ackumuleras.

På $ 10 600 är Bitcoins pris på väg till sitt näst bästa kvartal någonsin

Enligt data från CryptoQuant har alla valutareserver sjunkit till 2,4 miljoner BTC, vilket motsvarar 25 miljarder dollar. Däremot hade börserna i oktober 2019 cirka 2,8 miljoner BTC, som för närvarande är värda 30 miljarder dollar.

Bitcoin reserverar sig på alla börser under det senaste året

Bitcoin reserverar sig på alla börser under det senaste året. Källa: CryptoQuant
Det finns en tydlig nedgång i försäljningstrycket för valar och detaljhandelsinvesterare

Valutareserver ökar när investerare sätter in Bitcoin. Insättningar eller poster betraktas vanligtvis som försäljningspress, eftersom handlare måste skicka BTC till börser för att kunna sälja.

93% av de 250 bästa kryptovalutorna minskade i september

Följaktligen, när valutainflödena minskar, betyder det vanligtvis att investerarnas aptit för att sälja BTC minskar.

Ett annat CryptoQuant-diagram visar trenden med Bitcoin Code nettoinflöde på börser under samma period.

Under de senaste två månaderna har nettoinflödet i allmänhet förblivit på den negativa nivån på 20 000 BTC. Nettoinflödet har minskat dramatiskt de senaste veckorna, särskilt för att BTC har återhämtat sig dramatiskt från 10 300 dollar till mer än 10 700 dollar.

Den 26 september rapporterade Cointelegraph att stora kluster av val uppstod till 10 407 dollar. Valkluster bildas när valar ackumulerar nya BTC: er och inte rör nya egenskaper. Kluster indikerar ofta att valar börjar ackumuleras i ett nytt område.

Med tanke på ackumuleringstrenden och BTC: s motståndskraft över $ 10 000 har investerare sannolikt liten aptit att sälja.

Allt utbyte av Bitcoin nettoinflöde

Inkommande flöde från alla Bitcoin-börser.

På grund av sammanflödet av ovilligheten att sälja BTC till aktuella priser och konsekvent ackumulering är BTC på väg att stängas starkt kvartalsvis.

En annan möjlig orsak bakom den kraftiga nedgången i valutaflöden kan ha varit storskaliga hack. På senare tid skulle KuCoin ha hackats 150 miljoner dollar efter att privata nycklar med heta plånböcker komprometterats.
BTC på väg mot sin näst bästa kvartalsstängning

Enligt Skew är Bitcoin på väg att se sin näst bästa kvartalsstängning. BTC stängde andra kvartalet till cirka 9 140 dollar. Det måste hålla sig över $ 10 600 för att garantera den näst bästa kvartalsstängningen.

De kvartalsvisa stängningspriserna på Bitcoin sedan 2014

Bitcoin kvartals slutkurser sedan 2014.

Det finns flera orsaker till Bitcoins starka utveckling under tredje kvartalet. Framför allt steg BTC tillsammans med guld och aktier efter att USA godkänt ett stimulansprojekt.

Inledningen till en återhämtning på hela marknaden tack vare stimulansen, i kombination med en miljö med låga räntor, skapade ett gynnsamt makroscenario. Sköta analytiker sa:

„En annan dag till slutet och ser fortfarande ut som den näst bästa kvartalsstängningen för bitcoin, men det blir ett svårt beslut jämfört med andra kvartalet 2020.“

Under slutet av året finns det tre viktiga och makrofaktorer som kan öka Bitcoin-sentimentet, nämligen försvagningen av den amerikanska dollarn, utsikterna till ett stimulanspaket och vacciner.

Under tiden fortsätter den amerikanska dollarn att visa svaghet gentemot reservvalutor, såsom yen, yuan och franc, med Fed som fördubblar sin genomsnittliga inflationsmålsstrategi.

Men medan dollarns långvariga svaghet kan sätta den amerikanska aktiemarknaden risken att underprestera jämfört med andra marknader, bör den direkt gynna Bitcoin och guld, som prissätts mot dollarn.