Market Wrap: Bitcoin bryter $ 34K når Ether Futures Interesse hopper $ 350M på en dag

Høyere enn gjennomsnittlig spotvolum, selv den siste måneden, hjelper til med å presse bitcoins pris oppover på et tidspunkt da handelsmenn pløyer inn i eter-futures i et raskt tempo for å åpne 2021.

Bitcoin (BTC) handler rundt $ 33,987 per 21:00 UTC (16:00 ET). Får 8,9% i løpet av det forrige døgnet.
Bitcoins 24-timers rekkevidde: $ 29 986 – $ 34 220 (CoinDesk 20)
BTC godt over sine 10-timers og 50-timers glidende gjennomsnitt på timekartet, et bullish signal for markedsteknikere.

Bitcoins pris ga gevinster tirsdag etter at en fire timers salg ble reversert rundt 06:00 UTC (1 a.m. ET). Det førte til en jevn klatring til så høyt som $ 34,220 per pressetid.

„Bitcoin har utvidet sin allerede bratte oppadgående trend til nye heltidspunkter,“ sa Katie Stockton, teknisk analytiker for Fairlead Strategies. „Tegnene på utmattelse som dukket opp i desember, ble absorbert gjennom en kort konsolideringsfase, og det er ingen aktive overkjøpte“ selgesignaler „.“

Så langt i løpet av de fem dagene i 2021 er verdens eldste kryptokurrency opp over 16%.

Stockton ser fremdeles „støtte“, prisnivået der handelsmenn går for å kjøpe, mye lavere enn dagens spotpris.

„Innledende støtte er under $ 25.000, noe som antyder en fortsatt daglig volatilitet,“ sa hun. Siden 31. desember har bitcoins realiserte volatilitet kommet tilbake, fra 55,5% til 63,3% mandag, en økning ikke helt uvanlig for sent, men likevel noe handelsmenn sporer.

„På teknisk basis har ting blitt overkjøpt en stund,“ sa Andrew Tu, en leder for kvantehandelsfirmaet Efficient Frontier. „Den generelle trenden er fremdeles oppover, og dette virker usannsynlig å endre seg, selv om tempoet kanskje ikke er som det var i høytiden.“

Spot bitcoin-volumer ser ganske robuste ut; Mandag var den høyeste volumdagen på de åtte CoinDesk 20-børsene den siste måneden, på over 6,6 milliarder dollar. Tirsdagens spotvolum ser også sunt ut, på 4,2 milliarder dollar per pressetid. Den siste måneden har volumene i gjennomsnitt vært 2,3 milliarder dollar per dag.

„Hvis bitcoin fortsetter å rally til den nåværende hastigheten, tror jeg at vi kunne se en pris på $ 54K rundt Valentinsdag,“ sa Nicholas Pelecanos, handelssjef for blockchain økosystemleverandør NEM. “Vi kunne se en høyere pris enn dette ved utgangen av Q1; $ 74K er også på radaren min. ”

Imidlertid ser Pelecanos fremdeles for seg en eventuell tilbaketrekning fra de høye forventede prisene. „Jeg har sansen for at en tilbaketrekning fra $ 54K vil la bitcoin-prisen konsolidere rundt $ 35K,“ sa Pelecanos.

Det kan være vanskelig å huske, men for mindre enn et år siden under salg av 2020 i tradisjonelle markeder og kryptomarkeder, nådde bitcoin et lavt nivå på $ 3 867, ifølge data fra CoinDesk 20

„Basert på tidligere sykluser kan vi være i et år med ekstrem hausse,“ sa Pelecanos. “Med alle sykluser kommer krasj fra folks vanvidd. Det vil ikke være en katalysatornyhet, markedet vil bare gå tom for kjøpere. “

Ether-futures kokende varme for å åpne 2021

Ether (ETH), den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, var opp tirsdag, handlet rundt $ 1.095 og klatret 7,3% på 24 timer fra kl. 21:00 UTC (16:00 ET).

Eter-futuresmarkedet fortsetter å se svimlende gevinster den første handelsuken i 2021. Siden søndag har eter futures open interest (OI) på større arenaer vokst $ 350 millioner til $ 2,95 milliarder dollar, med Binance langt på vei til $ 734 millioner i åpen interesse alene.

Den rekordhøye åpne interessen kunne lett putre ned, ifølge Vishal Shah, grunnlegger av derivatlokalet, Alpha5. „Det er bare innflytelse. Det utsletter seg mye når finansieringen blir høy og markedet ser etter en historie når den løper fremover, ”sa han til CoinDesk.

Brian Mosoff, administrerende direktør i investeringsselskapet Ether Capital, sa at eters spotpris fortsatt har rom for å vokse, og veksten av futures er et tegn på det.

„ETH er fortsatt under all-time high, og mange tror med alle de positive nyhetene i siste halvdel av 2020, det har fortsatt rom for å vokse,“ sa Mosoff. “Ether-futures er på et helt toppnivå ettersom markedssentimentet har endret seg drastisk de siste månedene. Jeg vil tilskrive den vellykkede lanseringen av ETH2, makroforhold som ser på alternative aktivaklasser for å sikre påvente av inflasjon og et robust økosystem. „